1.9.10

The Y Chromosome

Οι γενετικοί δομικοί μας λίθοι, είναι 46 χρωμοσώματα.
(Όχι, δεν είναι η λάσπη).
23 τής μητέρας + 23 τού πατέρα.
Τα ωοκύτταρα τής γυναίκας είναι όλα θηλυκά.
Τα σπερματοζωάρια τού άνδρα, είναι μισά θηλυκά + μισά αρσενικά.

Κατά την διάρκεια τής σύλληψης, πέφτουν κλωτσομπουνίδια.
Όλα θέλουν να κατακτήσουν μία θέση στον ζεστό και υγρό εκείνον χώρο, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ενός εμβρύου. Γι΄αυτό και σκοτώνονται για το ποιο θα προλάβει.
Όποιο δεν προλαβαίνει, πεθαίνει.

Ενώ τα ωοκύτταρα παίζουν poker καπνίζοντας πούρα, περιμένοντας την άφιξη τού ισχυρότερου σπερματοζωαρίου, εκατομμύρια από αυτά διασχίζουν έναν ωκεανό. Και ενώ τα θηλυκά είναι επάνω σε κανώ τραβώντας άνετα κουπί με το ένα χέρι, τα αρσενικά κολυμπούν σαν τους μαλάκες.
Είναι αργά. Και αδύναμα.

Τα θηλυκά διορθώνουν το μακιγιάζ τους - με το άλλο χέρι - για την επίσκεψη, τα αρσενικά φτύνουν αίμα καθώς κουνάνε και τα δύο - απελπισμένα - μέσα στο υγρό στοιχείο. Επομένως, οι πιθανότητες να υπερισχύσει το φυλετικό χρωμόσωμα Χ, είναι μεγάλες.
Και σίγουρες.

Αν καταφέρει και μπει στην καλύβα με τις γκόμενες το Χ, τα πράγματα είναι απλά: δεν χρειάζεται καμμία διαδικασία. Η φύση τού Χ βρίσκει μόνη της τον δρόμο. Δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες. Οι γκόμενες αναγνωρίζουν την φυλή τους, και όλα πάνε βάσει προγράμματος.

Τι γίνεται, όμως, όταν στο άνοιγμα τής πόρτας, κάνει την εμφάνισή του το Υ;
Της πουτάνας.

Οι γκόμενες παρατούν τα χαρτιά, και σηκώνονται να περιεργαστούν τον επισκέπτη τους.
Τους εντυπωσιάζει το γεγονός πως δεν είναι σαν εκείνες. Δεν έχουν ξαναδεί κάτι άλλο στην ζωή τους. Η χαρά είναι απερίγραπτη. Του δίνουν την θέση τους, ετοιμάζουν κάτι ελαφρύ να φάει, το βάζουν να ξεκουραστεί.
Κι εκείνο, βαθύτατα υποχρωμένο, γίνεται σκλάβος τους.

Βλέπετε, το Υ είναι πάντα ναυαγός.
Ούτε βρακί δεν φοράει στον κώλο του. Και ξέρει ότι με εκείνες θα γίνει άνθρωπος. Εκείνες θα τον κάνουν άνδρα. Εάν, λοιπόν, είναι δυνατό, εάν είναι ικανό, θα το κρατήσουν. Και θα το κάνουν τον καλύτερο.
Χωρίς εκείνες, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Ποτέ.

Από την άλλη, οι γκόμενες ξέρουν...
Ξέρουν, ότι για να φτάσει εκεί, ξεπέρασε τον εαυτό του. Αγωνίστηκε, και κέρδισε την θέση του. Και αυτό κάνει τις γκόμενες να το θαυμάζουν.
Και να έχουν απαιτήσεις, ωστόσο.

Εκείνο, όμως, δεν παύει να είναι ένας ξένος.
Του δίνουν, λοιπόν, λίγες εβδομάδες προθεσμία. Του εξηγούν, πως για να το αφήσουν να ολοκληρώσει την αποστολή του, θα πρέπει να το περάσουν από δοκιμασίες. Θέλουν να δουν αν αξίζει να γίνει αυτό που πρέπει. Αν τις υπηρετήσει σωστά, εάν μαθαίνει γρήγορα, εκείνες θα είναι εκεί για να το υπερασπίσουν από κάθε είδους κακοτοπιά - που στην συγκεκριμένη φάση, ονομάζεται "γενετική ανωμαλία".
Μόνο του, είναι δεδομένο, ότι δεν μπορεί.

Εάν ο Υ είναι καλός και υπάκουος σκλάβος, θα το αποδεχθεί.
Εάν όχι, θα έχει για πάντα προβλήματα.
Άλυτα.

Οι Χ είναι από πάνω του συνέχεια και το εκπαιδεύουν.
Του μαθαίνουν να είναι πάντα δυνατό. Πάντα τολμηρό. Και πάντα να αντέχει. Του υπενθυμίζουν, πως για είναι εκεί, μαζί τους, είναι απόδειξη τής ικανότητάς του. Του εξηγούν, πως ό,τι μάθει μέσα σε εκείνη την ζεστή και υγρή καλύβα, μία μέρα θα το αναζητά. Μέχρι τότε, παίρνει τα δικά τους χαρακτηριστικά, όπως οι μαστικοί αδένες και οι θηλές. Του εξηγούν, πως αυτά θα τα έχει για όλη του την ζωή, για να του θυμίζουν ότι πάντα θα οφείλει την ύπαρξή του στο θηλυκό.
Πως το θηλυκό, έχει την δύναμη να το κάνει ό,τι θέλει.

Το Υ, γονιδιακά προγραμματισμένο να υπηρετεί, βλέπει την μικρή καλύβα σαν τον παράδεισο. Το βράδυ, κατάκοπο από τα γυμνάσια, ξαπλώνει στην αγκαλιά τους, και ακούει ιστορίες για αρσενικά και θηλυκά. Για το πως είναι ο κόσμος έξω. Για το τι μπορεί να κάνει. Κάθε βράδυ, το Υ κοιμάται με ένα χαμόγελο. Ονειρεύεται την ημέρα που θα γίνει αυτό που εκείνες το προετοιμάζουν. Και αδημονεί. Θέλει να τα κάνει όλα σωστά.

Εκείνες είναι φιδωλές στις αφηγήσεις τους.
Ξέρουν ότι το Υ δεν θέλει πολλά για να ξεφύγει. Και πρέπει να το κρατούν κάτω.
Με όλα τα μέσα.

Αν το Υ αποδειχθεί ικανό, σε δύο περίπου μήνες, όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν.
Αν όχι, οι Χ θα το απορρίψουν, αφήνοντάς το στην ατυχία του.
Οι Χ είναι γονιδιακά προγραμματισμένες να είναι σκληρές.
Και αμείλικτες.