3.9.10

A Head Without Brain

Ναι.
Το φύλο τού παιδιού εξαρτάται 100% από τον άνδρα.

Εάν το σπέρμα του είναι δυνατό, θα βγάλει αρσενικά.

Τώρα, εάν είσαι γκόμενα από την Πέρα Άνω Ραχούλα, μην το πεις στον παππού σου, εάν δεν βιάζεσαι να τον κληρονομήσεις. Και δεν θα το δεχθεί, κι εσύ δεν θα πάρεις μία, ως αποζημίωση για τις μαλακίες που θα ακούσεις.

Και αυτό - το γεγονός ότι εκείνος καθορίζει το φύλο τού παιδιού σου - είναι και το μόνο που εξαρτάται από εκείνον. Γιατί, κατά τα άλλα, από την στιγμή που γεννιέται η κολώνα τού σπιτιού σου, είναι ένα καθυστερημένο ον.
Πολύ καθυστερημένο, όμως...

Θα ξεκινήσουμε με το ουσιαστικό "αγόρι".
Εάν αντέχεις, και δεν σε χαλάσει, ψάξε για την ρίζα του.
Θα σου λυθούν πολλές απορίες.
Το αγόρι, λοιπόν, θα αργήσει να μιλήσει.
Θα αργήσει να περπατήσει, επίσης.

Αμέτρητες μητέρες - με πρώτο παιδί κορίτσι - πηγαίνουν στους γιατρούς να μάθουν γιατί το αγοράκι τους δεν κάνει ό,τι και το κοριτσάκι τους, και έχουν περάσει μήνες από τότε. Γιατί, μαντάμ, είναι καθυστερημένο! Συνήθισέ το. Και έχε υπομονή.

Στις συζητήσεις μεταξύ τους, θα ακούσεις πολλές φορές: "μου ΄ρχεται να του δώσω μία!", από την αγανάκτηση. Δεν μπορούν να κατανοήσουν την βραδύτητά του. Οι μητέρες που είναι γάτες και έχουν μάθει τι εστί αρσενικό από πριν, ξέρουν. Εκείνες που έχουν τα μυαλά τους αλλού, δεν το μαθαίνουν ποτέ. Είναι εκείνες που πιστεύουν ότι το "μητέρα" είναι κοινωνικό status.

Στα προαύλια των σχολείων θα δεις τα αγοράκια και τα κοριτσάκια χωρισμένα σε ομάδες. Στην ομάδα των κοριτσιών, υπάρχει ισότητα, διάλογος, συντροφικότητα, και ξέρουν σχεδόν όλα τα παιδιά του τμήματός τους. Στην ομάδα των αγοριών, θα βρεις ένα βλαμμένο που θα το παίζει αρχηγός, 1ο να σέρνονται από πίσω του εκστασιασμένα, όποιο τολμήσει να διαφοροποιηθεί τρώει μπουνιές, και δεν ξέρουν ποιος κάθεται στο τελευταίο θρανίο.

Κι ενώ σε κάποιους πληθυσμούς τα κορίτσια γίνονται μητέρες στα 12, το αγόρι στην ίδια ηλικία είναι ζήτημα εάν μπορεί να δέσει τα κορδόνια του.

Μαθαίνει, όμως, να κάνει κάτι άλλο.
Κι αυτό το άλλο, μπορεί να τον χαρακτηρίσει για όλη του την ζωή.
Διότι ίσως να είναι και το μόνο που μαθαίνει να κάνει καλά.