9.9.10

Clitoris

Γνωρίζουμε όλοι πλέον, ότι από τότε που γεννιέται το αρσενικό, είναι πολύ απασχολημένο με το να παίζει το πουλί του.
Γεγονός που δεν θα ήταν καθόλου κακό, εάν δεν του προκαλούσε τύφλωση.

Η ανατομία τού άνδρα δεν έχρηζε περαιτέρω ανάλυσης.
Είχε το πουλί, οπότε γαμούσε.
Όπου "γαμούσε", βλέπε "έκανε ό,τι γούσταρε".
Για την γυναίκα, κουβέντα.
Κυριολεκτικά.

Η ανατομία τής γυναίκας ήταν γραμμένη λίγο πιο κάτω: στ' αρχείδια του.
Γιατί χρειαζόταν να γνωρίζεις τι ανατομία είχε η τρύπα στο στρώμα;
Αιώνες ολόκληροι πέρασαν, μέχρι να εμφανιστούν κάποιοι επιστήμονες για να ασχοληθούν με το αντίθετο φύλο.

Μέχρι τότε οι γυναίκες ήταν εκ γεννηθείσες "ψυχρές", και μετά τον γάμο τους "υστερικές".
"Ψυχρές", διότι δεν τους κάθονταν - κι όταν τους κάθονταν, δεν αισθάνονταν και πολλά -, και "υστερικές", διότι όταν το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι το πουλί σου, πολύ λίγο σε απασχολεί το τι περνά εκείνη που έχει αναλάβει τα πάντα, φυλακισμένη σε ένα σπίτι.
Εάν κάποιος διαβάσει τι έγραφαν οι επιστήμονες, ψυχίατροι και βιολόγοι, για την γυναίκα το '60 - όχι το 1760, το 1960 -, θα νομίζει ότι περιγράφουν ένα τρίτο φύλο, το οποίο εμείς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε.

Κι αυτό, γιατί η εικόνα τούς αρκούσε.
Η φύση τούς είχε δώσει ένα από τα μεγαλύτερα θαύματά της, κι εκείνοι, αντί να το εξερευνήσουν, δεν έβλεπαν τίποτε άλλο από την εκμετάλλευσή του, ξοδεύοντας αιώνες ολόκληρους κατηγορώντας το για ψυχρότητα, όταν θα έπρεπε να ψάχνουν για την δική τους ανικανότητα να ανταπεξέλθουν σε αυτό το θαύμα.

Όταν η φύση μάς έστησε στα 2 πόδια, τα γεννητικά όργανα τού άνδρα ήταν σε πλήρη θέα, ενώ τής γυναίκας ήταν ανάμεσα στα πόδια της. Ακόμα και από κατασκευής τους, τα ανδρικά όργανα ήταν εκτεθειμένα, ενώ τα γυναικεία κρυμμένα. Επί αιώνες, οι άνδρες έβλεπαν χωρίς να θέλουν να καταλάβουν. Εάν με το θέαμα μπορούσαν να εκσπερματώσουν, τα υπόλοιπα ήταν λεπτομέρειες. Εάν άνοιγαν τα πόδια, και έβλεπαν μία τρύπα, ήταν αρκετό. Μέχρι εκεί έφτανε η νοημοσύνη τους.

Η γυναίκα είναι το μόνο θηλαστικό στην γη, που τα στήθη του είναι διογκωμένα ακόμα και όταν δεν διανύει περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλασμού. Οι γοφοί της είναι προτεταμένοι, για να δεικνύουν την σεξουαλική της δεκτικότητα - τα ψηλά τακούνια εφευρέθηκαν για να τονίζουν αυτό ακριβώς το φαινόμενο. Και το σπουδαιότερο από όλα αυτά, ονομάζεται "κλειτορίδα". Το μοναδικό όργανο στο ανθρώπινο σώμα, το οποίο έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για την ηδονή.

Η ανεπάρκειά τους, όμως, τους κόστιζε.
Κι έτσι, όταν δεν μπορούσαν να επιτύχουν αυτό που ήθελαν σε σχέση με το αντίθετο φύλο, μπορούσαν άνετα να το κατηγορήσουν. Όχι μόνον ως άνθρωποι, αλλά και ως επιστήμονες...

Η κλειτορίδα είναι επισήμως ανύπαρκτη έως τα μέσα τού 1500.
Και το γεγονός ότι αναφέρθηκε ως ανακάλυψη στο βιβλίο ενός Ιταλού γιατρού, δεν προκάλεσε και τόση αίσθηση. (Είπαμε. Οι άνδρες ήταν απασχολημένοι με τα πουλιά τους). Την 10ετία τού '70, όταν οι συντελεστές τού Deep Throat οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη για την προβολή και διανομή τής ταινίας, χρειάστηκε να ψάξουν για να βρουν γιατρούς που θα μπορούσαν να εξηγήσουν τι ήταν η κλειτορίδα. Όχι η έδρα, κανείς δεν ήξερε τι είναι η κλειτορίδα.

Και που έμαθαν;
Μέχρι και τον προπερασμένο αιώνα, η κλειτορίδα αποτελούσε την αιτία προβλημάτων - όπως η στειρότητα και η επιληψία -, και οι γιατροί προχωρούσαν σε επεμβάσεις αφαίρεσής της. Υποθέτω, πως δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι μέχρι και σήμερα, κοριτσάκια 10-12 ετών - στην καλύτερη περίπτωση... - οδηγούνται σε κλειτοριδεκτομή, η οποία γίνεται χωρίς αναισθησία, ακόμα και με ένα κομμάτι γυαλί από μπουκάλι τής Coca Cola. Ασφαλώς, και την διαδικασία τήν ονομάζουν "περιτομή", και όχι ευνουχισμό. Και, ασφαλώς, δεν γίνεται για να μην τούς πηδηχτούν όταν θα μεγαλώσουν - έως ή αφ' ότου τα παντρέψουν.

Γιατί η κλειτορίδα, όταν βρεθεί από τον άνδρα που έχει μάθει την γυναίκα, είναι το επίμαχο σημείο που θα την κάνει να αφεθεί στην ηδονή. Και από την επιδεξιότητά του με εκείνη, κρίνεται η ανταπόκριση τής γυναίκας που θα επιλέξει να κάνει sex μαζί του.

Η εποχή που χώριζαν τις γυναίκες σε "κολπικές" και "κλειτοριδικές", δεν έχει περάσει ακόμη. Υπάρχουν εκατομμύρια ανδρών στον κόσμο, που εξακολουθούν να πιστεύουν πως η επαναληπτική εισαγωγή / εξαγωγή τού οργάνου τους στον κόλπο μίας γυναίκας, είναι εκείνη που τήν φέρνει σε οργασμό.

Στην μέχρι τώρα ζωή μας ως ανώτερα πλάσματα τής φύσης, δεν υπήρξε ούτε ένα υγιές αρσενικό, που δεν είχε οργασμό. Η μεγάλη θλίψη, προέρχεται από την γνώση ότι άπειρα υγιή θηλυκά, έχουν πεθάνει αγνοώντας τήν ύπαρξή του.