3.1.12

The Battle Of The Sexes

Κοπελιές, basta…

Μου έχετε γεμίσει την ηλεκτρονική διεύθυνση με απίστευτες μαλακίες…

Γιατί λυσσάτε;!

Ηρεμήστε!

Εάν έβγαζα τα mail σας στην φόρα, θα γελούσατε κι εσείς οι ίδιες!

Σοβαρευτείτε!

Λοιπόν.
Για να μην χάνουμε χρόνο.
Καλή η μαλακία που δέρνει τους άνδρες.
Αλλά να δέρνει κι εσάς…
Έλεος, δηλαδή…

Πάρτε χαρτί και στυλό, και κρατήστε σημειώσεις.

Πάμε.

Είμαι εγώ η γκόμενα που θέλουν όλοι οι άνδρες;
Σοβαρολογείτε;
Εγώ είμαι η γκόμενα που αποφεύγουν όλοι οι άνδρες.
Ότι θα γούσταραν;
Τρελά.
Για κανένα 10λεπτο.
Μετά, τρεχάτε ποδαράκια μου.

Σε ποια χώρα ζείτε;
Τι διάολο, Ελληνίδες δεν είστε;
Είστε τόσο μαλακισμένες;

Πιστεύετε, στ’ αλήθεια ότι οι άνδρες αναζητούν μία γυναίκα - άσε με εμένα... - με προσωπικότητα; Πιστεύετε στο παραμύθι που λέει «Θέλω μία γυναίκα να είναι δυναμική και να παίρνει αυτό που θέλει»; Άνδρες είναι. Σε παραμύθια πιστεύουν. Παραμύθια πουλάνε. Αυτό είναι το ωραιότερο παραμύθι που θέλει να ακούσει μία μαλακισμένη, για να νομίζει ότι ο άλλος την αξιολογεί ως προσωπικότητα. Τ’ αρχείδια μου, την κάνει. Την έχει πιάσει στο δούλεμα, και η άλλη ψαρώνει χοντρά.
Συνέλθετε!

Δεν είναι τυχαίο ότι οι παλιές λένε ο άνδρας να σε ξέρει από την μέση και κάτω. Ο άνδρας δεν καταλαβαίνει, ούτε μπορεί να εξηγήσει την σκέψη μίας γυναίκας, και προκειμένου να βγάζει λάθος συμπεράσματα, είναι προτιμότερο να μην γνωρίζει τίποτα. Αυτό εννοούν. Εάν ένας άνδρας μάθαινε πως δουλεύει ο εγκέφαλος μίας γυναίκας, θα έκαιγε τον δικό του!
Είστε καθόλου καλά;

Περιμένετε από έναν άνδρα να σκέφτεται και να ενεργεί σαν γυναίκα; Είστε σοβαρές; Γιατί δεν γίνεστε λεσβίες; Μόνον έτσι θα βρείτε προκοπή. Ειδάλλως, ξεκινήστε από τώρα να πλέκετε πετσετάκια για τα ράφια σας. Διότι εκεί θα μείνετε! Περιμένετε από έναν άνδρα να σας καταλάβει; Αυτός βλέπει την μηχανή τού espresso και την κοιτάζει καλά-καλά. Εσάς θα καταλάβει; Με τι προσόντα; Κι εσείς τι προσπαθείτε, ακριβώς; Να τους βάλετε μυαλό; Υπάρχει περίπτωση; Πρέπει να είναι πολύ συνειδητοποιημένο αρσενικό για να κάνει κάτι τέτοιο – «κάτι τέτοιο» = υπέρβαση. Νομίζετε ότι είναι εύκολο; Που; Εδώ; Στην Ελλάδα; Κοπελιές, ξυπνήστε! Τα τελευταία χρόνια – αν και έχω σοβαρές αμφιβολίες για το ότι το κακό δεν υπήρχε εξ αρχής… - οι γυναίκες μεγαλώνουν κότες. Όχι αρσενικά. Κι αν δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε το αρσενικό δέρμα από τα πούπουλα της κότας, θα έχετε να κάνετε πάντα με μία κλώσσα. Την μάνα τους. Που μπορεί να μην την βλέπετε, γιατί έχει μάθει να ρουφάει την κοιλιά της όταν κρύβεται πίσω από τον γιόκα της, αλλά θα είναι εκεί να τον χειρίζεται σαν τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι. Που μόλις πάει να το χάσει από το οπτικό της πεδίο, θα βάλει την όπισθεν και θα τον προσγειώσει στην μικρή περιοχή της – μην παρεξηγείτε την «μικρή περιοχή», το λέω γενικώς… αλλά και ειδικώς να το πάρετε… σε μερικές περιπτώσεις θα πέσετε μέσα…
(Γελάω δυνατά και πάω παρακάτω).

Η συναισθηματική ωριμότητα ενός άνδρα, και η ισορροπία του, επιτυγχάνεται μόνο με την συμβολή μίας σωστής γυναίκας. Όταν οι γυναίκες έχουν ξεχάσει για/τι είναι γεννημένες, μην περιμένετε από τους άνδρες πολλά. Για την ακρίβεια, μην περιμένετε τίποτα. Εάν νομίζετε πως με το να τους κατηγορείτε αλλάζει κάτι, αυταπατάστε. Οι άνδρες δεν θα αλλάξουν ποτέ, διότι οι γυναίκες είναι αυτές που είναι. Τι είναι; Μαλακισμένες. Σαν εσάς. Τόσο πολύ – που εγώ δεν σας αδικώ και τόσο, εδώ που τα λέμε, κι ας σας βρίζω, διότι ξέρω τι συναντάτε και σας απογοητεύει, ούτε εγώ ζω αλλού, εδώ ζω 99 χρόνια… -, που δεν βλέπετε ότι χάνετε την ουσία. Ποτέ δεν θα κατηγορείτε τους άνδρες για τίποτα. Για όλα φταίτε εσείς. Και μόνον εσείς.

Γιατί είναι αφηνιασμένες, λέει, και την πέφτουν όπου βρουν.
Αυτό ξέρετε τι είναι;
Απελπισία.
Μαύρη.
Γιατί όταν πηγαίνεις κάπου, και τους βλέπεις να κάθονται μαζεμένοι και να μιλάνε για παιχνιδομηχανές και σκορ, και είναι 30-35 χρονών, και δεν γυρίζουν καν να κοιτάξουν, παρά ρουφάνε ευτυχισμένοι τους φραπέδες τους, σου την δίνει.
Τους τυλίγουν.
Φυσικά! Τι θα κάνουν; Να περιμένουν από εκείνους να πάρουν απόφαση;
Πότε;
Όταν θα μπαίνουν στην εμμηνόπαυση;
Έλα…
Και γιατί είστε έξαλλες;
Γιατί μία μανούλα δεν σας είπε «παιδάκι μου, αυτά γεννιούνται χαζά, μην τους δίνεις σημασία και μην περιμένεις τίποτα».
Σας είπε ότι ο άνδρας είναι έτσι και γιουβέτσι.
Κουβέντα για το κοτέτσι.

Μεγαλώσατε με το παραμύθι του πρίγκηπα.
Ok.
Στον ύπνο σας παντρευόσασταν κάθε βράδυ.
Εντάξει.
Αλλά ξυπνήστε!
Αρχίστε να ρίχνετε το φταίξιμο στο παραμύθι και σταματήστε να κάνετε παράπονα στους άνδρες.
Τι σας φταίνε;
Εσείς παραμυθιαστήκατε από την κούνια.
Εκείνοι παραμυθιάστηκαν με τα porno.
Τι να κάνουμε τώρα;

Αν ο άνδρας δεν είχε την σωστή μανούλα να τον διδάξει, σε γαμάει.
Όχι όπως θα ήθελες.
Σου γαμάει την διάθεση, την ψυχολογία, σε απογοητεύει, σε ξενερώνει.
Κι εσύ κάθεσαι και προσπαθείς;
Φύγε, κοπελιά!
Πήγαινε παρακάτω.
Μπορεί να «είναι όλοι πούστηδες», αλλά τα πραγματικά αρσενικά υπάρχουν.
Και αξίζουν τα πάντα.

Πόσο ανεγκέφαλο είναι το να πιστεύεις ότι το να συζείς είναι διαφορετικό από το να παντρεύεσαι; Μια τελετή κάνει την διαφορά. Φτάσατε στο σημείο να υποκρινόσαστε ότι δεν σας ενδιαφέρει. Κάνετε τα πάντα για να είναι ανεύθυνοι.
Συγχαρητήρια.
Νομίζετε ότι οι γυναίκες σήμερα έχουν ανεξαρτητοποιηθεί;
Αρχείδια.
Οι γυναίκες σήμερα είναι πιο κότες από ποτέ.
Ανέχονται τα περισσότερα.
Γιατί;
Μην του πω ότι τον αγαπάω, θα φοβηθεί
Μην του πω ότι θέλω να παντρευτούμε, θα τρομάξει
Μην του πω ότι θέλω να κάνω παιδί, θα πανικοβληθεί.
Έχετε καταλήξει να φερόσαστε στους άνδρες σαν να είναι γκομενάκια. Παρθένα.
Ο άνδρας θα πάρει την θέση που θα του δώσεις.
Αν εσύ έχεις σηκωθεί από την θέση σου και του την παραχωρείς, ποια ακριβώς είναι η απαίτησή σου από εκείνον;

Τι έχετε καταφέρει;
Να θέλει και να απαιτεί από εσάς. Να είσαστε αριστούχες στο πανεπιστήμιο, να είσαστε manager στην δουλειά σας, να είσαστε πάντα περιποιημένες – ντυμένες / βαμμένες / χτενισμένες -, να κάνετε ωραίο παστίτσιο, να μπορείτε να κρατάτε ένα σπίτι – «κρατώ» = πλύσιμο / σκούπισμα / σιδέρωμα -, να είσαστε ηφαίστειο στο κρεβάτι, να μην θέλετε να παντρευτείτε, να τους κάνετε 2-3 παιδιά που θα πάρουν το όνομα των γονέων τους – γιατί όσο προχώ και να είναι δεν παύουν να πιστεύουν στις παραδόσεις, αλλά μόνο σε αυτήν την περίπτωση -, και να είσαστε το κλασσικό «κυρία στο σαλόνι, πουτάνα στο κρεβάτι». (Και φταίτε εσείς γι' αυτό...).
Εκείνοι δεν χρειάζεται να είναι τίποτα.
Μπορούν άνετα να κυκλοφορούν αξύριστοι, να έχουν μπυροκοιλιά, να χάνουν τα μαλλιά τους, αλλά είναι άνδρες. Δεν παίζουν ρόλο αυτά. Αντικείμενο και τρόπαιο, είστε μόνον εσείς. Και όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε. (Αν σας παίρνει ο ύπνος χωρίς υπνωτικά, με την κατάσταση που ζείτε…). Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί που σας θέλουν αλλήθωρες, να τραυλίζετε, να είσαστε χοντρή ή στέκα, προκειμένου να μην σας ορέγονται οι άλλοι. Είναι ασφαλείς, και όταν βλέπουν μία όμορφη γυναίκα γίνονται κακοί, εχθρικοί, και έχουν και την συμπαράσταση των φίλων τους στην επίκριση, χωρίς να βλέπουν τα χάλια τους.

Έχουμε καταντήσει να αποδεχόμαστε τον άνδρα ως ένα ανώριμο παιδάκι. Που δεν ξέρει τίποτα, δεν φταίει για τίποτα. Σέλει την μαμά του. Το να είναι, όμως, σύντροφος συνεπάγεται με συναισθηματική υποχρέωση. Μπορεί να του δώσεις 10 χιλιάρικα, κι εκείνος να επενδύσει στα καλύτερα. Αν του δώσεις έστω και 1 γραμμάριο συναισθήματος, δεν θα ξέρει τι να το κάνει. Τι θέλει να είσαι για εκείνον; Ο αεί ρέων μαστός. Την αγάπη την βλέπει σαν ευθύνη. Κι εσένα σαν βάρος. Τρέφεις την ανωριμότητά του επιβραβεύοντας την.
Σε πήρε τηλέφωνο «την άλλη μέρα»;
Όχι.
Και τι έγινε; «Δεν με νοιάζει».
Σε νοιάζει, κοπελιά.
Ή νοιάζει την επόμενη που θα πληρώσει την δική σου μαλακία.
Όσο πιο χύμα τού φέρεσαι τόσο πιο χύμα γίνεται.
Ο άνδρας χρειάζεται λουρί.
Εάν δεν κάθεται, άσε τον να φύγει.
Κι εσύ την βόλτα σου.

Ποιες ανασφάλειες και παπαριές, μωρέ;!
Με αυτά παραμυθιάζεστε;
Το να είσαι ανασφαλής σού συμβαίνει κατά περίπτωση. Το να είσαι συναισθηματικά ανώριμος, is a state of mind. Μάθετε να ξεχωρίζετε το ένα από το άλλο. Ο συναισθηματικά ανώριμος, δεν μπορεί να αγαπήσει. Αλλά έχει την απαίτηση να αγαπηθεί. Το μυαλό του είναι τόσο χαζό, που δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτό που σου παρέχει την ασφάλεια είναι η αγάπη τού ανθρώπου που έχεις απέναντί σου. Υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια από αυτό; Όχι. Το καταλαβαίνει; Όχι. Θα του βάλεις εσύ μυαλό; Ποτέ. Θα προτιμήσει να είναι μόνος. Αυτό, μέσα στο ηλίθιο μυαλό του, μεταφράζεται σε ασφάλεια. Δεν είναι. Κι εσύ, όσο και να προσπαθήσεις, δεν μπορείς να του το βγάλεις από εκεί. Χάνεις τον χρόνο σου. Κι η ζωή περνά και χάνεται, χάνεται. Οι συναισθηματικά ανώριμοι άνδρες φοβούνται την αγάπη. Και αυτοί που την φοβούνται περισσότερο, είναι εκείνοι που τόσο περισσότερο την έχουν ανάγκη και την επιζητούν. Όταν, όμως, θα την βρουν, θα τρέξουν σαν τα ποντίκια να κρυφτούν στον υπόνομο. Μην αναρωτιέστε γιατί το βάζουν στα πόδια ή γιατί κλείνουν τα κινητά ή γιατί δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα. Στους υπονόμους δεν έχει δίκτυο. Μόνο σκατά. Ποιο είναι το πραγματικό θέμα τους; Ο έλεγχος. Αυτό που χάνεις πρώτα από όλα όταν ερωτευθείς – και ιδίως όταν αγαπήσεις – είναι ο έλεγχος. Και σε ό,τι έχει να κάνει με τον έλεγχο, κανείς δεν θα σας το επιβεβαιώσει αυτό καλύτερα από εμένα… Ο συναισθηματικά ανώριμος δεν μπορεί να αφεθεί. Αν, πραγματικά, έχει τον έλεγχο; Όχι. Ο έλεγχος – στην περίπτωση του συναισθήματος – έχει να κάνει με κάποιον άλλον. Όταν είσαι μόνος σου, τι είδους έλεγχο μπορείς να έχεις; Του εαυτού σου; Μην νομίζετε. Ούτε καν αυτού… Εάν, λοιπόν, κάποιος δεν μπορεί να διαχειριστεί τον εαυτό του, περιμένετε να διαχειριστεί την σχέση σας; Πως; Με τι προσόντα;
Παρακάτω, κοπελιές!

Όταν η προσωπική σου ζωή πηγαίνει καλά, τίποτε άλλο δεν σε νοιάζει. Ακόμα και να σε πετάξουν στον δρόμο, έχεις την δύναμη της σχέσης. Διότι ο άνθρωπος πλάστηκε για να έχει σύντροφο. Όλοι αυτοί οι άνδρες που γυρίζουν πανικοβλημένοι / αγχωμένοι / φοβισμένοι, είναι γιατί δεν έχουν στην ζωή τους την ισορροπία που θα τους έδινε μία σχέση που πραγματικά αξίζει. Κι εκείνος που επιλέγει να είναι μόνος – ή με κάποιον που θέλει να πιστεύει ότι είναι σύντροφος -, γυρίζει την πλάτη στην φύση του από αλαζονεία, και μόνον από αλαζονεία. Και η φύση πάντα εκδικείται… Όχι. Η αγάπη δεν είναι το παν. Απλά, χωρίς αγάπη δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Τίποτα δεν είναι το παν. Όλα παίζουν ρόλο. Η ισχύς υπάρχει μόνο εν τη ενώσει. Κι αν η δύναμη αυτής της σχέσης τον φοβίζει ή δεν την καταλαβαίνει ή δεν ξέρω τι άλλο τρέχει μες στο θολωμένο του μυαλό, έχεις απέναντί σου έναν άνδρα που και η «καλημέρα» που θα του πεις το πρωί, πηγαίνει χαμένη. Εάν αυτό δεν το έχει συνειδητοποιήσει μέχρι τα 30(;) να πω(;), παρακάτω κοπελιά!

Sex.
(Εδώ κι αν τα έχετε κάνει σκατά…).

Όλοι μας θέλουμε την επιβεβαίωση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Όταν, όμως, γίνεται αυτοσκοπός, η σχέση είναι σαν να προσπαθεί να φτάσει από το κάπου στο πουθενά. Το sex είναι ένα μέσον επιβεβαίωσης. Του ότι είσαι επιθυμητή, ποθητή, ελκυστική, ερωτική. Ok. Μετά; Όλοι πάν’ στο μπάνιο; Ωραίο sex… Το ότι μία γυναίκα κάνει sex, δεν σημαίνει πάντα ότι το θέλει. Μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να πηδήξει εκείνη, για να μην πηδήξει καμμία άλλη γκόμενα. Οπότε, αυτομάτως γίνεται «Εκκενώσεις βόθρων, ο Αχόρταγος». Πάλι με σκατά θα μπλέξει. Αυτό δεν είναι sex, κοπελιά. Οπότε, η ικανοποίηση έχει να κάνει με ένα ήσυχο κεφάλι. Όχι με μία ένωση δυνάμεων. Το sex εκφράζει όλα τα συναισθήματα που γεννιούνται και συσσωρεύονται από τον άνθρωπό σου. Δεν είναι μόνο φυσική ανάγκη. Ασφαλώς και θα υπάρξουν φορές που θα είναι κυρίως αυτό. Αλλά εάν είναι μόνον αυτό, τότε δεν μιλάμε για sex. Μιλάμε για κάτι άλλο. Οτιδήποτε άλλο. Όταν κάνεις αδιάφορο ή επιτήδειο sex, υποβιβάζεις τον ίδιο σου τον εαυτό.

Γιατί εμείς λέμε «έρωτα» κι εκείνοι «sex»;
Γιατί εμείς θέλουμε το όλο κι εκείνοι το κάτι, ρε κοπελιά.
Γιατί εμείς έχουμε το συναίσθημα. Όχι το «παντρεύομαι» που οι μαλάκες νομίζουν, αλλά το «πρέπει να έχω λόγο για να το κάνω». Κι όταν ο δικός του λόγος είναι να ξεκαυλώσει, πρέπει να σου πει μαλακίες. Ότι δεν έχει ξανααισθανθεί έτσι, ότι με εσένα γνώρισε την αληθινή αγάπη, επί τέλους, ό,τι του έρχεται στο μυαλό προκειμένου να σε πείσει. Το sex για τον άνδρα δεν έχει νόημα. Το ότι πατέρες εκδίδουν γυναίκες που μπορεί να έχουν και σχέση μαζί τους, χωρίς τύψεις, είναι γιατί δεν έχουν συναίσθηση. Το ίδιο και ο γκόμενος που σου άρεσε πριν μπείτε στο αυτοκίνητό του για να σε πάει στο σπίτι. Επειδή, λέει, το άρωμά σου τον αναστάτωσε και σου έβαλε χέρι, αναγκάζοντάς σε να του πεις ότι έχεις περίοδο για να τον αποφύγεις, κι εκείνος με μία φυσικότητα σου λέει: «Τότε να μου τον παίξεις λίγο;». Και δεν ντρέπεται. Και σου ρίχνει την στάχτη: «Για εσένα έχω γίνει έτσι». Ή ακόμη χειρότερα: «Μου παίρνεις μία πίπα; Δεν μπορείς να με αφήσεις έτσι…». Νομίζεις ότι έχει συναίσθηση του τι λέει; Νομίζεις πως ένα σοβαρό πλάσμα τής φύσης θα το έλεγε; Όχι. Το πόσο γελοίο και άθλιο είναι αυτό που λέει και εννοεί, δεν είναι τίποτα μπροστά στα καμένα φύλα γυναικών, που κλείνουν την βραδιά τους με χυμένα χέρια ή σαγόνια. Ενώ αυτό θα έπρεπε να κάνει μία γυναίκα να τον σαπίσει στο ξύλο, και να φωνάξει και τα φιλαράκια της να τον πάρουν παρέα, λέγοντάς του «Α, δεν μπορείς να μην μου δώσεις κώλο… εσύ με έκανες έτσι… δεν μπορείς να με αφήσεις τώρα…», να τον κάνουν ασπροπρόσωπο – κυριολεκτικά, όμως… – οι φίλοι της, και μετά να δούμε αν θα το ξαναπεί. Αλλά οι άνδρες δεν θα βάλουν ποτέ μυαλό. Γιατί υπάρχουν γυναίκες που είναι ανίκανες να στηρίξουν το φύλο τους, και αντί να κάτσουν σπίτια τους μέχρι να καταλάβουν για/τι έχουν γεννηθεί, γυρίζουν στα νυφοπάζαρα της παραλιακής και κάνουν μάγκες κάτι ψωνιολιγούρια με τις ξεπέτες τους. Οι άνδρες θα λειτουργούν έτσι, γιατί οι γυναίκες δεν τιμούν το φύλο τους.

Κι εσείς, κοπελιές, στέλνετε mail στην Άγνωστη Αφέντρα για να σας λύσει τις απορίες και να σας πει «τι να κάνετε»…

Να κατανοήσετε το ανδρικό φύλο.
Αυτό να κάνετε.

Να καλλιεργήσετε την σεξουαλικότητά σας, αντί να την εξευτελίζετε πιθηκίζοντας. Το έχουμε ξαναπεί. Το ότι κάποιοι γεννιούνται με πουλιά, δεν τους κάνει άνδρες. Και ότι κάποιες γεννιούνται με μουνιά, δεν τις κάνει γυναίκες. Μην μπερδεύεστε με τα γεννητικά όργανα. Δεν είναι απόδειξη. Όση τεστοστερόνη και να σου δώσουν, όσα πουλιά να σου κολλήσουν, δεν μπορείς να γίνεις άνδρας. Όσα οιστρογόνα και να σου δώσουν, όσα μουνιά να σου σκάψουν, ποτέ δεν θα γίνεις γυναίκα. Η γυναίκα δεν είναι sex. Η γυναίκα είναι πρώτα μητέρα. Μπροστά σε αυτό, όλα είναι τόσο μικρά. Αν βγάλεις αυτό, είναι κυρίως sex. Η βιδωμένη θα κάνει sex σαν γυναίκα και ο σκαμμένος σαν άνδρας. Δεν θα αλλάξει κάτι. Δεν θα άλλαζε ούτε με μεταμόσχευση εγκεφάλου.

Τι σημαίνει ότι η γυναίκα είναι πρώτα μητέρα.
Σημαίνει ότι έχει ανώτερα αισθητήρια όργανα. Για παράδειγμα. Οι γυναίκες καταλαβαίνουν τον γκόμενο από το φιλί. Ο άνδρας δεν τα καταλαβαίνει αυτά. Περιμένουμε από τους άνδρες να φέρονται σαν γυναίκες. Και σαν να μην φτάνει αυτό, κάνουμε ό,τι κι εκείνοι - ή προσπαθούμε -, και δεν έχουν μυαλό να σκεφθούν ότι υποκρινόμαστε. Διότι στοχεύουμε στην εικόνα, και σε αυτό στηρίζονται κι εκείνοι. Όταν την πέφτουμε σε κάποιον στο bar, αυτό καταλαβαίνει. Ο άνδρας καταλαβαίνει ό,τι του δείξεις. Ό,τι εικόνα του πασάρεις, αυτή θα αγοράσει. Το μυαλό του δεν πάει παραπέρα. Εάν πηγαίνει, παντρέψου τον! Έχεις να κάνεις με ένα οξυδερκές αρσενικό.

Είναι μία κοινωνία ανδρών που τα θέλει όλα, και τα έχει, γιατί εμείς τους τα προσφέρουμε. Γι' αυτό παθαίνουν τέτανο όταν τους ζητάμε να μιλήσουμε. Ξέρουν ότι δεν θα τα καταφέρουν ούτε να καταλάβουν ούτε να πουν τα σωστά λόγια. Ο άνδρας δεν είναι κτήνος. Εμείς τον κάναμε, γιατί ανεχόμαστε και δεν διορθώνουμε. Ο άνδρας έχει μέσα του περισσότερη κατανόηση, περισσότερη ευαισθησία. Και όλα αυτά επιτρέπουμε να μένουν κρυφά… Αυτή την ευαισθησία, που εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να την ομολογούμε αλλά και να την δείχνουμε, τα κοινωνικά πρότυπα – κυρίως όταν είναι τόσο Ανατολίτικα όπως τα Ελληνικά… - δεν του το επιτρέπουν. Ευτυχώς οι καιροί περνούν και τα πράγματα αλλάζουν.

Αλλά μην κάθεστε με σταυρωμένα χέρια.
Εσείς έχετε – κακώς – την «υποχρέωση» να δείξετε τι είναι γυναίκα σε έναν άνδρα. Μπορεί να μην είναι εμείς, να σας βγάλουν λίγο την πίστη, αλλά όταν θα καταλάβουν με τι έχουν να κάνουν, νομίζετε πως δεν θα αφεθούν; Νομίζετε πως δεν θα το εκτιμήσουν; Θέλουν κι εκείνοι τον χρόνο τους. Φίλους έχετε; Τους έχετε ρωτήσει ποτέ την άποψή τους για τις σημερινές γυναίκες; Κάνετε μίαν απόπειρα. Θα εκπλαγείτε… Και ξέρουν τι βλέπουν και μπορούν να ξεχωρίσουν. Άσχετα από το ότι δεν θέλουν να το παραδεχθούν. Κανένας άνδρας δεν είναι ανοιχτός, σαν εμάς, στην αρχή. Όλοι είναι κουμπωμένοι. Φοβούνται ότι αν αφεθούν, κάποια μαλακισμένη θα τους πατήσει κάτω. Αφήστε λίγο χρόνο να περάσει. Δώστε τους να καταλάβουν ότι δεν είστε ηλίθιες. Δεν είστε φυτά. Ότι είστε γυναίκες. Εάν αυτό ψάχνουν, θα το αναγνωρίσουν. Εάν όχι, μην ξοδεύετε χρόνο. Κάτι άλλο ψάχνουν, που δεν είστε εσείς. Μην γίνεστε κατά παραγγελία γκόμενες. Θα είστε δυστυχισμένες.

Μην κυνηγάτε τους άνδρες.
Αφήστε να έρθουν εκείνοι σε εσάς. Δεν χρειάζεται να τους πιάνετε από το χέρι. Έρχονται μόνοι τους. Έτσι είναι η φύση τους. Να τους αγαπάτε και να έχετε υπομονή. Εδώ που γεννηθήκαμε, μόνον έτσι θα βγάλουμε συμπέρασμα. Εάν ο άνδρας που σας ενδιαφέρει δεν είναι ανθρωπάκι ή φυτό, κάνετε τα πάντα. Τα πάντα, όμως. Εάν χρειάζεται διαστολέα για να τον ανοίξετε – όχι, όχι αυτό που νομίζετε, διάολε… -, πάρτε έναν. Εάν δείτε στην πορεία ότι δεν θα σας φτάσει ούτε γεωτρύπανο, δρόμο! Εάν χρειάζεται ανασκαφή για να βρεις που είναι αυτό το «κατά βάθος είναι καλός / χρυσός / άγιος», αφήστε το. Εάν ο άνδρας αξίζει, όλα θα αναδυθούν με την σειρά τους. Με την σειρά τους και τον χρόνο τους. Μην τους κατηγορείτε. Δεν φταίνε. Ποτέ κανένας άνδρας δεν φταίει.

Ποιος φταίει;
Εμείς.
Κανείς άλλος.
Εμείς που τους γεννάμε, τους μεγαλώνουμε, τους κάνουμε συντρόφους, συζύγους.
Αναλάβετε τις ευθύνες σας.
Έχουμε ακούσει για άνδρες που άλλαξαν ρότα στην ζωή τους, γιατί γνώρισαν την σωστή γυναίκα.
Άνδρας που να άλλαξε την ζωή μίας γυναίκας;
Κανένας.

Το να είστε πάνω από έναν άνδρα – ή να τον κυνηγάτε – για να κατανοήσει την αξία σας, είναι σαν να προσπαθείτε να πείσετε ένα καθυστερημένο ότι το πλυντήριο πιάτων που ψηλαφίζει, δεν πλέκει βελονάκι. Αφήστε τον να χαϊδεύει την οικοσκευή, κι εσείς ψάξετε για κάποιον που μπορεί να σας αγγίξει. Οι άνδρες μπορεί να είναι εγκλωβισμένοι στην εικόνα, αλλά οι πραγματικοί άνδρες ξέρουν να εκτιμούν την ειλικρίνεια, την ευθύτητα, την λογική. Μην νομίζετε πως είναι άκαρδοι, βλαμμένα μου Είναι πιο ευαίσθητοι από εσάς. Αξιοποιήστε ό,τι μπορείτε από αυτούς, και θα σας δώσουν τον κόσμο στα χέρια. Να είστε σίγουρες.

Αρκεί να ξυπνήσετε…