1.6.12

The Power Of Love


Αγαπημένη μας Νανά!!!!

Είμαστε ένα ζευγάρι η Χ() και ο Π() και σου γράφουμε για να σου πούμε ότι σε διαβάζουμε ανελλειπώς και με τρέλα! Το blog σου είναι τέλειο!!!! Θεωρούμε ότι είσαι σπάνια περίπτωση για ίντερνετ και το εννοούμε! Θέλουμε να γράφεις πιο συχνά και να μιλάς για όλα! Μας ενδιαφέρει η άποψη σου για τα πάντα! Είσαι πολύ εντάξει άτομο και τα λες όλα στα ίσια! () Σου γράφουμε για να σου πούμε την δική μας ιστορία και πως σε γνωρίσαμε.

Εμείς γνωριστήκαμε στο λύκειο σε ηλικία 17 χρονών και τώρα είμαστε 20 και σπουδάζουμε μαζί στην ίδια σχολή! () Τον τελευταίο χρόνο μένουμε και μαζί! Ερωτευτήκαμε ο ένας τον άλλο αμέσως αν και είχαμε και κάποια μικροπροβληματάκια αλλά αυτά μας έκαναν να πιστέψουμε ο ένας στον άλλο. Όλοι έλεγαν ότι θα χωρίσουμε γρήγορα χωρίς να μας λένε το γιατί χωρίς να υπάρχει λόγος. Αλλά εμείς είμαστε μαζί και μένουμε και μαζί και ενώ λέγαμε ότι αυτό μπορεί να ήταν το τέλος βλέπουμε ότι είναι η αρχή! Κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα μαζί και είναι όλα πολύ διαφορετικά. Ο Π() είναι πολύ καλός καμιά σχέση με τα άλλα αγόρια. Βοηθάει σε όλα συμμετέχει στα πάντα χωρίς κόλλημα. ()

Οι δικοί μας μας λένε ότι αυτό θα τελειώσει μετά το πανεπιστήμιο και ότι αυτοί οι έρωτες δεν κρατάνε αλλά εμείς δεν τους πιστεύουμε. () Σκεφτήκαμε να γράψουμε σε εσένα που τα ξέρεις όλα για τις σχέσεις γιατί η γνωριμία μας με σένα είναι καρμική! Ξέρεις πότε σε βρήκαμε? Ψάχναμε να πάρουμε πράγματα…… για την κρεβατοκάμαρα και όπως πατήσαμε BDSM βρήκαμε το blog σου που βγήκε στην πρώτη σελίδα!!! Είπαμε υπάρχει άτομο που γράφει για το BDSM και μάλιστα γυναίκα?!!! Και τι νομίζεις λέγαμε όταν ψάχναμε για πράγματα?! Να ξέραμε κάποιον ή κάποια που να μην είναι τρελοί ή να έχουν απωθημένα να μιλήσουμε! Και νασαι!!!

Στεναχωρηθήκαμε πολύ με τον Χ! Ήταν πολύ καλός άνθρωπος και σ’ αγαπούσε! Αν ζούσε τώρα θα είχατε παντρευτεί στάνταρ! Και θα ήσασταν και τέλειο ζευγάρι! () Θέλουμε να σε ρωτήσουμε για εμάς πολλά πράγματα και αν μας απαντήσεις ποτέ θα σου στείλουμε και άλλα!!!!! Καταρχάς θέλουμε να σε ρωτήσουμε σαν ζευγάρι απλό και μετά σαν ένα ζευγάρι που θέλει να ασχοληθεί με το BDSM. ()

Σαν ζευγάρι θα θέλαμε να μας συμβουλέψεις. Αγαπιόμαστε πολύ και είμαστε πολύ δεμένοι. Όχι ότι δεν έχουν προσπαθήσει να μας χωρίσουν με διάφορους τρόπους αλλά δεν τα κατάφεραν. () Λένε ότι είμαστε μικροί, ότι όλα θα αλλάξουν σε μερικά χρόνια και ότι νοιώθουμε τώρα κάποια στιγμή θα σταματήσει λόγω ηλικίας. Τα πιστεύεις κι εσύ αυτά? Τι θα έλεγες σε ένα ζευγάρι σαν εμάς? Είμαστε καταδικασμένοι? Το ότι μένουμε μαζί θα το κάνει χειρότερο? Υπάρχουν κόλπα ή μυστικά? Μπορείς να μας βοηθήσεις? Εσύ δεν μασάς τα λόγια σου! Πες μας!!!!

Και τώρα σαν ζευγάρι που θέλει να ασχοληθεί με το BDSM. Εμείς δεν είμαστε σαν εσένα με τον Χ. Είμαστε πολύ απλοί. Λέμε εδώ και αρκετό καιρό να κάνουμε διάφορα πράγματα και όταν το ψάξαμε στο ίντερνετ βρήκαμε ότι αυτό λέγεται BDSM. Αλλά εμείς δεν είμαστε ακριβώς έτσι. Δλδ θέλουμε να κάνουμε πράγματα όχι μόνο ο ένας αλλά ο ένας στον άλλον. Βρήκαμε ότι αυτό λέγεται switch ισχύει? Ρωτάμε γιατί δεν αισθανόμαστε έτσι αλλά ούτε έτσι και αλλιώς! Μήπως το switch δεν είναι ο σωστός όρος για μας? Μήπως αλλάξει κάτι στην σχέση μας? Πες μας και σου υποσχόμαστε ότι δεν θα κάνουμε τίποτα πριν μας απαντήσεις!!!! Έχεις τον λόγο μας!!!

() Πρέπει να σου πούμε ότι δεν έχουμε απωθημένα ή δεν μισούμε ο ένας τον άλλον κατά βάθος και ψαχνόμαστε γι' αυτό. Νομίζουμε ότι είναι ωραίο να κάνεις διάφορα με τον σύντροφο σου! Γιατί δεν θέλουμε να σε ξενερώσουμε αλλά εμείς κοιμόμαστε αγκαλιά κάθε βράδυ και αν δεν έρθει ο ένας στο κρεβάτι ο άλλος δεν μπορεί να κοιμηθεί! Έχουμε χωρίσει λίγες φορές και δεν κλείσαμε μάτι! Μιλούσαμε στο msn μέχρι που μας έπαιρνε ο ύπνος με τα ακουστικά!!! Μόνο έτσι κοιμόμαστε όταν πρέπει να χωρίσουμε!!! Δεν υπάρχει κάτι που δεν κάνουμε μαζί! Το βρίσκεις πολύ γελοίο αυτό? Μία φορά πριν μείνουμε μαζί έπρεπε να πάμε σε διαφορετικές γιορτές και στείλαμε ο ένας sms στον άλλον για να βρεθούμε σε ξενοδοχείο να κοιμηθούμε μαζί τουλάχιστον!!!! Ξενερώνεις? ()

() Πες μας την γνώμη σου για εμάς please!!!! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σε εμπιστευόμαστε!!! Εσύ δεν θα μας πεις μ@λ@κίες!!! Θα μας πεις την αλήθεια!!! Σου στέλνουμε και τα τηλέφωνά μας αν θέλεις να συναντηθούμε κιόλας!!! ()

Θα διαβάζουμε για πάντα το blog σου και να ξέρεις ότι σε σκεφτόμαστε με τις πιο θετικές σκέψεις!!! Νασαι πάντα καλά!!!!

Με αγάπη!!!

Χ () – Π ()

P.S. Μη μας ξεχάσεις!!!!!

Αυτά είναι… 

Παιδιά μου. 

Δυστυχώς δεν μπορώ να αφήσω το μέρος τού mail σας που αναφέρεται στις λεπτομέρειες τής σχέσης σας, και λυπάμαι γι' αυτό, διότι είναι το ωραιότερο σημείο… Αλλά όπως και να ‘χει. Χαίρομαι που υπάρχουν ζευγάρια σαν εσάς. Και χαίρομαι περισσότερο για τον Π, διότι είναι, μάλλον, φαινόμενο! (Αν και με τις σημερινές κοπέλες, μάλλον είσαι κι εσύ, Χ…). 

Είστε 3 χρόνια μαζί. Ουσιαστικά και κυριολεκτικά… Τώρα μένετε και μαζί. Δύσκολα πράγματα αλλά, μάλλον, σε εσάς ταιριάζουν τα δύσκολα, απ’ ό,τι κατάλαβα από εκείνα που δεν δημοσιεύονται. Θα είμαι απλή και κατανοητή, και ελπίζω πως ό,τι γράψω να αποτελέσει απάντηση και για άλλα ζευγάρια. 

Είστε μικρά. Ναι. Όταν ερωτευόμαστε σε αυτές τις ηλικίες σχεδόν ποτέ δεν κρατάει. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είσαι πολύ κολλημένος για να μην χωρίσεις κάποια στιγμή. Κι αυτό είναι πάρα πολύ λογικό. Όταν μεγαλώνουμε, αλλάζουμε. Και οι ηλικίες που συντελούνται οι περισσότερες αλλαγές είναι οι δικές σας. Οπότε, δικαίως τού λόγου να σας λένε ό,τι σας λένε. Δεν ισχυρίζομαι ότι όλοι μιλούν με την λογική. Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι μιλούν με την ζήλια… Διότι υπάρχει και η άλλη πλευρά. Εάν ήταν να μην κρατήσει αυτή η σχέση δεν θα προχωρούσε. Θα λίμναζε. Αυτός είναι ένας λόγος που κάποιοι κάνουν σχέση, ασχέτως ηλικίας, όμως. Θέλω να πω, ότι κάποιοι ψάχνουν κάποιον απλά για να είναι με κάποιον, για να μην είναι μόνοι. Αυτό, ως κριτήριο από μόνο του, είναι κατάντια. Να είστε βέβαιοι ότι τα περισσότερα ζευγάρια – που κάποιοι ηλιθίως ζηλεύουν – μένουν μαζί για να μένουν μαζί. Και αυτό είναι πρόβλημα. Η σχέση όταν δεν εξελίσσεται, πεθαίνει. Και αυτοί που αρκούνται ή – ακόμα χειρότερα – αρέσκονται σε κάτι τέτοιο, είναι άρρωστοι. 

Η δική σας σχέση δεν προχωράει. Πετάει. Αυτό σημαίνει ότι τής έχετε δώσει φτερά. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Διότι σε αυτή την ηλικία – αφού όλοι έχουν φαγωθεί με αυτή, όπως λέτε – θα έπρεπε να τα είχατε τινάξει όλα στον αέρα. Εσείς, ωστόσο, είστε μαζί. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κάθε ζευγάρι ή το διαλύουν ή το κάνουν πιο δυνατό. Μέσο αποτέλεσμα δεν υπάρχει εδώ. Το να μένετε μαζί, ναι, είναι κρίσιμο. Και ας δούμε γιατί. Όταν ένα ζευγάρι συναντιέται μόνο βράδια ή φεύγει μόνο Σαββατοκύριακα, φροντίζει όλα να είναι τέλεια. Ο γκόμενος θα ξυριστεί κόντρα, η γκόμενα θα κάνει το τέλειο μακιγιάζ. Όλα είναι ιδανικά. Θα είναι μακριά τις περισσότερες ώρες, οπότε όταν θα βρίσκονται όλα θα είναι ειδυλλιακά.

Ναι.
Αλλά και σκηνοθετημένα...

Όταν ένα ζευγάρι θα μείνει μαζί, και ο γκόμενος θα μείνει αξύριστος, και η γκόμενα θα μουντζουρωθεί. Κι αυτό – ιδίως στις ηλικίες σας – είναι τρελή ξενέρα… Δυστυχώς ή ευτυχώς, όσο πιο μικρός είναι κάποιος – όχι απαραίτητα ηλικιακά… - τόσο πιο πολύ στηρίζεται στην εικόνα. Εσείς την καταρρίψατε. Και είστε ακόμη μαζί. Διότι το να μένεις μαζί με κάποιον που αγαπάς - όχι την μούρη του ή τον κώλο του - σημαίνει ότι σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις πράγματα απλά και καθημερινά, που κανείς από εκείνους που στηρίζονται στην εικόνα δεν μπορεί να αντέξει. Αυτά, όμως, τα απλά και καθημερινά πράγματα έχουν αξία, και δένουν περισσότερο το ζευγάρι που δεν μασάει και τα θέλει όλα. Αυτό μπορεί να είναι το πρωϊνό στο κρεβάτι, η ετοιμασία τού βραδυνού, τα σχέδια για την επόμενη μέρα, η συζήτηση για το οτιδήποτε. Το να μοιράζεσαι πράγματα και δραστηριότητες με κάποιον που αγαπάς, δεν γίνεται ποτέ από απόσταση. Διότι δεν σου αρκεί.

Ναι, αυτό μπορεί να τελειώσει μετά το πανεπιστήμιο. Και; Τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Όσο, όμως, κρατήσει να έχει αξία. Και όταν τελειώσει, να έχετε να λέτε γι' αυτήν την σχέση. Εάν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και ειλικρινείς με την σχέση, σας διαβεβαιώ, ακόμη κι αν τελειώσει το ερωτικό στοιχείο, θα είστε πάντα πολύτιμοι ο ένας για τον άλλον. Διότι θα έχετε ζήσει κάτι αληθινό και με αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχουν κόλπα και μυστικά. Υπάρχει μόνον η αλήθεια. Και ανάλογα με το πόσο αληθινοί θα είστε ο ένας απέναντι στον άλλον, τόσο πιο αληθινή θα είναι και η ίδια η σχέση σας. 

Αυτό που έχω εγώ να πω, είναι απλό. Μην αφήνετε τίποτα να μπει ανάμεσά σας. Οτιδήποτε λογίζεται ως τρίτο, πρέπει να μένει έξω από την σχέση. Το πρόβλημα υπάρχει κυρίως με τις κορίτσια. Αυτό το λέω σε εσένα Χ… Κάτι κολλητές, κτλ… Ωραία είναι να έχεις φίλες που τις αισθάνεσαι σαν αδερφές. Αλλά έξω από την σχέση. Τα κορίτσια έχουν την τάση να μιλούν για όλα στις φίλες τους, ακόμη και για τις σχέσεις τους. Τα αγόρια δεν το κάνουν ποτέ. Το αγόρι εάν μιλήσει για γκόμενα στους φίλους του, σημαίνει ότι την έχει για τον πούτσο καβάλα. Για την κοπέλα που αγαπάει, δεν μπορείς να του πάρεις λέξη. Αν υποθέσουμε ότι η σχέση είναι ένας ζωντανός οργανισμός, το να διαρρέουν ακόμα και τα παραμικρά διαμειφθέντα, ισοδυναμεί με αιμορραγία της. Και αν προσπαθούμε να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε την σχέση μας από κακόβουλους τρίτους - στους οποίους δεν έχουμε δώσει ποτέ δικαίωμα - με το να τους «βάζουμε μέσα» στην σχέση, είναι σαν να τους δίνουμε το μαχαίρι από την κόψη για να αφαιρέσουν κάποιο κομμάτι της. Η καλώς περιφρουρημένη σχέση, είναι μία σχέση που δεν λυγίζει ούτε μπροστά στο μεγαλύτερο εμπόδιο. Αφήστε τις κολλητές. Η σχέση δυναμώνει με τον διάλογο ανάμεσα στους δύο και την σιωπή όταν συναντά τρίτους. 

 Χμ… 
 Φτάσατε και στο BDSM… 

Λοιπόν, για να φτάσετε μέχρι την δική μου πόρτα, σημαίνει ότι έχουν προηγηθεί πολλά. Πολλά περισσότερα από όσα μου γράφετε. 
Και χαίρομαι ιδιαίτερα. 

Πρέπει, όμως, να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. 

Είστε πολύ απλοί… 
Χμ… 
Κι εγώ τι είμαι; 
Σύνθετη; 
Θέλετε να κάνετε «πράγματα» ο ένας στον άλλον. 
Ok. 

Ησυχάστε. 
Δεν είστε… switch. 
Αν ήσασταν switch, δεν θα είχατε την σχέση που έχετε. 
Βασικά, δεν θα ήσασταν καν ζευγάρι… 

Switch, είναι το άτομο εκείνο που ζει με ρόλους. Με άλλα λόγια, εκείνο που γουστάρει το θέατρο. Με άλλα λόγια, εκείνο που υποκρίνεται. Με άλλα λόγια, εκείνο που δεν είναι αυθεντικό. Μπορεί να σας χρησιμεύσει σαν playmate – εάν το χοντρύνετε το πράμα, αυτό είναι… -, με την προϋπόθεση ότι σας αρέσει το θέατρο και δεν σας πειράζει το ότι ο απέναντί σας αλλάζει διαθέσεις όπως το κουμπί τού πλυντηρίου: «σήμερα πλένω στους 60 τα μπαμπακερά, αύριο λέω να βάλω τα κουρτινάκια τής κουζίνας στους 30». Ο άνθρωπος που είναι και έτσι και αλλιώς, δεν είναι σταθερός, δεν είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης. Ούτε για παιχνίδια, αν με ρωτάτε. Όχι, δεν είστε κουμπάκια. Είστε ζευγάρι. Ένα ζευγάρι που θέλει να δοκιμάσει όλες τις διαστάσεις τού sex. Και αυτό είναι μαγικό. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να διαβάσετε πράγματα που θα αξιολογήσετε ως σοβαρά – μιλάμε για το internet τώρα… - και να μην βιαστείτε. 

Σε ό,τι αφορά τις πρακτικές τού BDSM. 
(Διαβάστε πολύ προσεκτικά). 

Υπάρχουν kit για αρχάριους. Προτιμήστε αυτά, για αρχή. Αγοράστε ό,τι σας αρέσει, μαζί. Την ώρα που θα κάνετε την λίστα σας, να λέτε τι σκέφτεστε ο ένας στον άλλον για ό,τι βλέπει. Τα αντικείμενα που είναι για προχωρημένους θα τα καταλάβετε. Προσπεράστε τα. Μην αφήσετε να σας απογοητεύσει κάτι για το οποίο – ενδεχομένως – να μην έχει έρθει η ώρα του. Αλλά και να το απορρίψετε μετά, θα έχετε μία σχετική εμπειρία. 

Ό,τι και αν κάνετε – μα ό,τι κι αν κάνετε – μεγάλη προσοχή στο κεφάλι. Δεν θα σας πω «πάρετε αυτό» ή «μην πάρετε το άλλο». Έχετε, απλά, τον νου σας… Οτιδήποτε έχει να κάνει με χτύπημα, να είναι περιορισμένο στα οπίσθια, στην πλάτη και στους απαγωγούς. Πουθενά αλλού. 

Κάθε φορά που θα ξεκινάτε να κάνετε το οτιδήποτε, να το έχετε συζητήσει πρώτα, και όχι στο κρεβάτι. Βγείτε, πηγαίνετε κάπου να φάτε, και μιλήστε. Μιλήστε όσο περισσότερο μπορείτε. Μην αφήσετε τίποτα να εννοείται. Να είστε ξεκάθαροι, ειλικρινείς, και να μην φοβάστε. Αυτό που εσάς σας φέρνει σε δύσκολη θέση να το πείτε, τον άλλο μπορεί να τον κάνει ευτυχή… Αλλά και να μην του αρέσει, θα ξέρετε τι πρέπει να σεβαστείτε. Ορίστε μία λέξη και μία κίνηση, που θα σηματοδοτεί τα όρια τής αντοχής σας ή της αρέσκειάς σας. Μην νομίζετε ότι ό,τι σας αρέσει στην θεωρία θα σας αρέσει και στην πράξη. Αλλά μην νομίζετε και ότι ό,τι απορρίπτετε όταν το δοκιμάσετε δεν θα σας αρέσει… 

Όταν βρεθείτε στο κρεβάτι, μετά από κάθε βήμα που θα πράττετε, θα σταματάτε. Ρωτήστε τον άλλον εάν του αρέσει, εάν αισθάνεται άνετα, εάν άλλαξε γνώμη. Μην αφήσετε τίποτε να σας παρασύρει, όσο και αν το θέλετε, αν δεν ξέρετε πριν πως αισθάνεται εκείνος που θα το υποστεί. Να είστε ειλικρινείς. Ούτε για μία στιγμή να μην σκεφθείτε ότι μπορεί να τον ξενερώσετε ή να τον απογοητεύσετε. Το BDSM δεν είναι παιχνίδι με κούκλες. Είναι συναισθήματα, αισθήσεις ανθρώπινες. Χαρτογραφήστε την διέγερση ή την δυσφορία τού συντρόφου σας. Λάβετε υπ’ όψιν σας, ότι θα υπάρξουν και φορές που θα κάνετε κάτι για τον άλλον. Όχι από παραχώρηση ή καλοσύνη. Αλλά γιατί θα τον δείτε να αντλεί τόση ευχαρίστηση, που – ενδεχομένως – η δική σας να είναι περισσότερη. Αλλά μην κάνετε τίποτα που δεν θα προκαλέσει, με τον οποιονδήποτε τρόπο, ευχαρίστηση και στους δύο. 

Όταν ξεπεράσετε το αρχικό στάδιο – εάν σας αρέσει το BDSM – θα δείτε ότι τα πράγματα θα τρέξουν από μόνα τους. Και όσο περισσότερο θα σας αρέσει, τόσο περισσότερο θα δείτε να σας βγάζει πράγματα που δεν έχετε ξανανοιώσει, που δεν φανταζόσασταν ποτέ. Μην τα φοβηθείτε. Μην ντραπείτε. Το να βρίσκεις έναν άνθρωπο που του αρέσουν αυτά που αρέσουν και σε εσένα, είναι μαγικό. Ιδίως μέσα σε έναν τόσο ιδιαίτερο χώρο, όπως αυτόν τού BDSM. 

Ναι. Θα αλλάξει κάτι στην σχέση σας. Εκτός από πολύ δυνατή, θα γίνει και πολύ ιδιαίτερη. Θα έχετε πολλά περισσότερα πράγματα να συζητάτε, πολλά περισσότερα πράγματα να κάνετε, πολλά περισσότερα πράγματα να μοιράζεστε, πολλά περισσότερα πράγματα να σκέφτεστε όταν κοιτάζεστε. 

Όχι, δεν θα αλλάξει κάτι στην σχέση σας, με τον τρόπο που με ρωτάτε. Αν νομίζετε ότι θα πάψετε να παίρνετε ο ένας τον άλλον αγκαλιά το βράδυ, μάλλον το αντίθετο θα πρέπει να φοβάστε! Είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεσαι τόσο ιδιαίτερα πράγματα με την/τον σύντροφό σου. Εκτιμάς διπλάσια το γεγονός ότι μπορείς να ξεγυμνώνεις τις πιο «απαγορευμένες» σκέψεις σου στον άλλον, κι εκείνος όχι μόνο να μην σε προδίδει, όχι να μην σε κρίνει, αλλά και να είναι μαζί σου σε αυτό. Μόνον όταν θα κάνετε αυτά που σκέφτεστε θα το καταλάβετε… 

Όχι, δεν βρίσκω γελοία καμμία αγκαλιά. Η αγκαλιά είναι το σημαντικότερο πράγμα για τα έμβια όντα. Δυστυχώς, για τους ανθρώπους δεν εκφράζει μόνον αγάπη ή συντροφικότητα ή αποδοχή. Μπορεί να σημαίνει «Είμαι άχρηστος χωρίς εσένα», «Σε έχω ανάγκη», «Αν με παρατήσεις ποιος θα ‘μαι;». Και αυτό είναι αισχρό. Στην πρώτη περίπτωση είναι εκτίμηση, στην δεύτερη είναι εκμετάλλευση. 

Ναι. Όταν αγαπάς κάποιον δεν θέλεις να τον αποχωρίζεσαι. Είναι λογικό. Αλλά και αυτό πάλι για πολλούς σημαίνει «Που πας; Εσύ είσαι κτήμα μου!». Πάλι θα πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε το «τι» από το «πως». Εκτός κι αν δεν μας ενδιαφέρει… 

Εν κατακλείδι. 

Το «Η ισχύς εν τη ενώσει» είναι ό,τι επιτυγχάνεται από ένα ζευγάρι που εκτιμά την σχέση του και την αξιολογεί ως σημαντική στην ζωή του. 

Κανένα ζευγάρι δεν χωρίζει επειδή κάποιοι το ζηλεύουν. 
Χωρίζει επειδή δίνει δικαιώματα. 

Το BDSM – όταν είναι επιθυμητό και από τους δύο – δεν απομακρύνει. 
Δένει πιο σφιχτά. 

Κανείς δεν ξενερώνει από δύο ανθρώπους που αγαπούν ο ένας τον άλλον με αξιοπρέπεια. 

Να προσέχετε.