18.7.09

Complicatedly Simple



Το πέρασμα του κάθε ανθρώπου στην ωρίμανση, είναι το πρώτο βήμα στην αυτογνωσία. Και αυτογνωσία σημαίνει ταυτότητα. Η χαρτογράφηση της προσωπικότητάς του στο αχανές πεδίο των άλλων ανθρώπων. Γνωρίζοντας τον εαυτό μας και τοποθετώντας τον επί μέρους σε ό,τι αυτό τον εκφράζει, είναι η διαδικασία της απόκτησης αυτής της ταυτότητας. Η ταυτότητα μάς διακρίνει από τους δίπλα μας, τους απέναντί μας. Μία από αυτές, είναι και το BDSM.

Η ταυτότητα του BDSM, έχει ένα έμβλημα. Ένας κύκλος που χωρίζεται με τρεις καμπύλες γραμμές. Το έμβλημα του BDSM, συμβολίζει τις τρεις βασικές τριάδες που το απαρτίζουν.

1. Τα ακρωνύμια
B&D – Bondage & Discipline
D&S – Domination & Submission
S&M – Sadism & Masochism

2. Τα μέλη
Tops
Bottoms
Switches

3. Τον κανόνα
SS&C – Safe Sane & Consensual

Οι καμπύλες γραμμές, εκφράζουν την ελαστικότητα των ορίων μεταξύ του όλου ακρωνύμιου του BDSM και το ενδεχόμενο για τους BDSM-ers, να συνδυάζουν περισσότερο από ένα ζεύγος ή να έχουν κάποιο μέρος από το καθένα.

Το πιο ουσιώδες, όμως, είναι ότι το έμβλημα του BDSM, είναι βασισμένο στο κλασσικό έμβλημα της ισορροπίας: το Yin και το Yang. Η διαφορά τους στο χρώμα, είναι γιατί το μαύρο στο BDSM εκφράζει την σκοτεινή πλευρά της σεξουαλικότητάς μας. Όχι επειδή είναι απαγορευμένη αλλά επειδή χρειάζεται βαθιά εξερεύνηση.